Telefoonnummer

(+31) 06 28763019

E-mail

beautypointkim@live.nl

Adres

Beringstraat 91, 5665GT, Geldrop

Wat is het?

Coagulatie is een behandelmethode waarbij effectief goedaardige huidoneffenheden en roodheden van de huid verwijderd kunnen worden. Deze behandeling kan ingezet worden bij alle huidtypen, is gemakkelijk te verdragen en resultaat is direct zichtbaar.

Coagulatie behandeling

Bij BeautyPoint Kim kunnen goedaardige huidoneffenheden en roodheden behandeld worden met behulp van coagulatie. Dit word gedaan met behulp van een naaldje met warmte. De huidoneffenheid wordt dicht of weggebrand met behulp van elektrische stroom. Door de warmte worden huidoneffenheden op de huid verschrompeld en vaatjes dichtgebrand.

Wat kan behandeld worden met coagulatie?

De coagulatie techniek kan ingezet worden bij:

Huidoneffenheden

  • Steelwratjes/fibromen
  • Pigmentvlekjes
  • Ouderdomswratjes

Roodheden

  • Couperose vaatjes
  • Spinnetje/ spidernaevi
  • Tele’s

Behandelfre­­quen­­tie

Wanneer het om (een) enkel(e) plek(jes) gaat, is 1 behandeling vaak voldoende. Wanneer het om grotere gebieden gaat met meerdere/tientallen plekjes dan is het beter het gebied in delen op te splitsen en te verspreiden over meerdere behandelingen. De periode tussen de behandelingen is afhankelijk van het wondgenezingsproces en kan variëren van 2 tot 4 weken.

Wanneer de goedaardige huidoneffenheden en/of roodheden na de behandeling(en) verdwenen zijn. Is het toch mogelijk dat er (nieuwe) plekjes ontstaan. Daarom raden we aan om 1 of 2 keer per jaar daarna terug te komen voor behandeling als onderhoud.

Voor de behandeling

Het enige waarmee u rekening moet houden voor de behandeling is dat u niet binnen 2 weken voor de behandeling uitgebreid in de zon of onder de zonnebank bent geweest. U dient de huid, ook in de winter, dagelijks met een SPF bescherming te hebben ingesmeerd.

Tijdens de behandeling

Voordat de behandeling plaats vindt, wordt de huid schoongemaakt met een desinfecterende lotion. Zowel bij huidoneffenheden, als roodheden wordt het plekje aangestipt. U voelt warmte en soms wat prikkende kleine schokjes. Dit klinkt eng en pijnlijk, maar patiënten ervaren de behandeling als te verdragen. Tevens kunt u ook geur van verbrande huid ruiken. Bij huidoneffenheden is direct een korstje te zien. Mocht het nog licht bloeden dan wordt een pleistertje opgeplakt. Bij roodheden is een wittige of juist bruinige verkleuring in de huid zichtbaar.

Tevens kan de huid in het behandelde gebied rood en licht gezwollen zijn.

Na de behandeling

Zowel bij huidoneffenheden, als roodheden kan op de huid een korstje ontstaan. Deze valt na verloop van tijd zelf van de huid af. U mag het korstje er absoluut niet afkrabben! Het is belangrijk dat u de eerste paar dagen het behandelde gebied meerdere keren per dag desinfecteerd en insmeert met een herstellende crème. De crème krijgt u van mij mee. Nadat het korstje eraf is gevallen is er roze huid zichtbaar. Deze huid is kwetsbaar en krijgt met de weken/maanden na de behandeling weer zijn normale (huids)kleur terug. Het is belangrijk dat de huid na de behandeling voor minimaal 2 weken goed wordt beschermd tegen de zon met een SPF 30 of 50.

De eerste 4 dagen mag u geen make-up dragen, niet zwemmen, niet in de sauna, niet in de zon of onder de zonnebank en niet sporten.

Zonnebank en sauna wordt tot 4 weken na de behandeling afgeraden

Kosten

De kosten voor het verwijderen van huidoneffenheden begint vanaf €20,00. Voor het verwijderen van meerdere plekjes is de prijs in overleg. Vraag gerust naar de mogelijkheden.